“Sumarnatta” – Os

En soloutstilling med Anne Mo.z.art i Vognhallen på Os.
25. Juni – 4. Juli – 2021

 

OM KUNSTNEREN:
Anne Moldestad Zachariassen arbeider under kunstnernavnet Anne Mo.z.art. Hun har sitt virke i Bergen, der hun arbeider ut i fra sitt atelier på Bryggen. Anne har malt i 17 år, og akryl på lerret er hennes medium. Hun maler ekspressive og fargesterke bilder med motiver hentet fra eget liv, og de stedene som står hennes hjerte nært. Både mennesker og natur står sentralt i hennes kunst.

 

I tillegg til å være kunstner er hun også eier av Galleri Mo.z.art, på Nikolaikirkeallmenningen i Bergen.
“SUMARNATTA”
Det er en higen mot sommer som har vært drivkraften i Anne Mo.z.art sin inspirasjon i arbeidet frem mot denne utstillingen. I en gammel diktsamling av lyrikeren Aslaug Låstad Lygre fant hun ytterligere inspirasjon. De velkjente verselinjene fra Låstad Lygres dikt “Du skal ikkje sova” fremstiller akkurat denne lengselen som Anne ønsker å formidle i sine sommerbilder.

 

 

Det handler om viktigheten av de små, ofte hverdagslige og trivielle, øyeblikkene. Der nære, kjente og kjære, både i mennesket og natur. Den milde sommerstemningen som gir varme langt inn i hjerteroten.

 

Vi sier som Aslaug Låstad Lygre:

 

“Vi skal ikkje sova bort sumarnatta,
ho er for ljos til det.
Då skal vi vandra isaman ute,
under dei lauvtunge tre.”

 

VOGNHALLEN:
Utstillingen åpner i Vognhallen fredag 25 juni, og står frem til 4 juli. Vognhallen fungerer i dag som en utmerket kulturarena og ligger på Osøyro, ved gamle Os stasjon. Denne hallen huser i dag forskjellige typer arrangementer, blant annet konserter, kunstutstillinger og internasjonalt skulptur-symposium. Anne Mo.z.art gleder seg stort til å få fylle veggene i dette nydelige lokalet med sin nyeste utstilling “Sumarnatta”.

 

Adresse: Mobergsbakken 9, 5200 Os.

 

Dere er alle hjertelig velkommen!