Om kunstneren

Litt om Anne Mo.z.art
Bak kunstnernavnet finner vi kunstneren Anne Moldestad Zachariassen. Anne sitt hovedmedium er maleri, og hun maler hovedsakelig med akryl på lerret.
Anne har hele livet fulgt opp sitt behov for kunstnerisk utfoldelse, og begynner derfor å få en god del år på baken som utøvende kunstner.
Som barn/ungdom har hun alltid tegnet. I familiebesøk kunne hun som ung gjerne finne sin plass i en krok med tegnesaker. Da tiden kom for å velge videregående skole falt valget lett på form og farge-linjen.
Videre gikk hun to år på Bryggen Kunstskole. Hun ble også en del av kunstnerkollektivet i gamle John Grieg-trykkerier (“Trykkeriet”).
I 2018 bestemte Anne seg for at malerkunsten hennes kunne utvikles enda litt videre, og begynte igjen ved Bryggen Kunstskole. Etterhvert fikk hun også atelier på bryggen.
Hun har de siste årene arbeidet aktivt som kunstner og har arrangert og deltatt på utstillinger.
Drømmen om et eget galleri har vært sterkt til stede i alle år, og endelig kom tidspunktet for å satse. Da ble Galleri Mo.z.art født.
Som maler jobber Anne ekspressivt. Med røffe strøk og store pensler.
Anne sine malerier har en livlig koloritt, og fargebruk står meget sentralt i hennes kunst.
Motivmessig maler Anner fra livet, fra hverdagen. Når man ser det gjennom hennes pensel, fra en annen vinkel, løftes det ut av kontekst og transformeres til noe som er sterkt i seg selv. Gjenkjenneligheten og familiariteten man opplever som beskuer er sentral.
Motivene kan relateres til, de vekker minner hos seeren. De gir oss en følelse.
Dette er viktig for Anne som kunstner. Hun vil vekke sanser. Hun ønsker å male på en slik måte at man kan “lukte motivene”.
Som betrakter er det lett å la seg rive med i Annes billedunivers. Hun produserer bilder man virkelig ønsker å ta med hjem og henge på veggen.