Helge Asbjørnsen – “Tid”

Asbjørnsen er utdannet lege, og arbeider som overlege ved Akuttmedisinsk avdeling i Bergen. Her har han også vakter på luftambulansen, og jobber mye med pasienter i helt akutt fase.
Hans arbeidserfaring herfra danner bakteppet for den utstillingen vi presenterer for dere nå. Hans erfaringer med kritisk syke, alvorlig skadde, døden,
og pårørende har gitt ham et reflektert perspektiv på livet, døden og tiden i mellom. Dette er noe av det han ønsker å formidle til oss. Utstillingen har fått tittelen “Tid”.
Den handler om hva vi bruker tiden på, og ikke minst at man ikke vet hvor mye tid man har igjen.
Utstillingen består av fotografier av indre organer, i tillegg til selvportrett. Kroppens organer, isolert og fotografert, kan kanskje på papiret høres mørkt og nesten uhyggelig ut. Men i det man får bildene hans fremfor seg, og de kunstneriske og estetiske kvalitetene får tre frem, blir dette litt mørke bakteppet mindre fremtredende. Roen og stillheten i bildene tillater oss å tre ut av hverdagen, stoppe tiden, og nyte opplevelsen i øyeblikket.
Asbjørnsen har siden 2012 deltatt på workshops hos Morten Krogvold. I 2013 hadde han for første gang med seg sine foto av menneskelige organer til en slik workshop. Med Morten Krogvold som mentor har dette prosjektet fortsatt, og resultert i både bok og kunstutstillinger.
På åpningskvelden er du velkommen fra kl 18-20.
Utover dette holder vi åpningstidene:
Tirsdag: 11-15
Torsdag: 12-18
Fredag: 11-16
Lørdag: 11-15
Utstillingen blir stående t.o.m 1. oktober.
Dette er en salgsutstilling. Alle salg formidles av Galleri Mo.z.art. Ta gjerne kontakt ved interesse eller andre henvendelser.

Utstillingskatalog

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.