“Folkens”: portrett i foto og maleri

I utstillingen “Folkens” har vi satt sammen verk fra tre kunstnere som alle har arbeidet rundt temaet folk. Her fremstilles mennesker. Utstillingen kombinerer fotografi- og male-kunst. Den røde tråden som binder det hele sammen er et lekent, kreativt og litt uhøytidelig blikk på portrettet som motiv. Kunstnerne har arbeidet delvis hver for seg, og delvis sammen/inspirert av hverandres verk.

Polish_20210311_150539095-squashed

Anne Katrine Claussen:
Anne Katrine er skaperen bak en del av fotografiene på denne utstillingen. Hun er utdannet frisør og sminkør, og har bakgrunn fra dans, noe som gjenspeiles i motiv-valget hennes. Foto har vært en viktig del av hennes arbeidsliv som frisør/sminkør, det styling og fotografering av modeller er noe hun gjør mye. I tillegg har hun arbeidet med foto privat. Hun bruker menneskene rundt seg som modeller, og skaper lekre, lekne og innbydende motiver.

Den ene serien hun viser frem i utstillingen “Folkens” er inspirert av tanken på sminke som kunstform. I stede for å se på sminke som noe negativt, som en forfengelig maske mange ikler seg, ønsker hun heller å fremheve den kreative gleden i det å sminke seg. Her brukes ansiktet som et lerret, og hun leker seg med form og farge.

Trude Brun Wilhelmsen:
Trude er utdannet fotograf og har jobbet med yrket i 17 år.

I sine kunst-fotografier finner hun inspirasjon i uttrykkene og lyset fra eldre klassisk foto-tradisjon, og ikke minst fra kunst-verden. Hun fotograferer lekent, gjerne sensuelt og vakkert, men aldri vulgært. Det er en lidenskap for henne å skape et enestående uttrykk ut av lek med lys, skygge og refleksjoner. En nydelig balansegang mellom det lekne og det klassiske.

Trude og Anne Katrine har et samarbeidsprosjekt gående, og noen av fotografiene i utstillingen har sitt utspring i dette. I arbeidet de gjør sammen er det nok en gang det klassiske som står sentralt, og resultatet av dette er en kombinasjon av boudoir-foto, klassisk-foto og kunst-foto. Sentrale stikkord for samarbeidet er lek, kjærlighet til foto, surrealisme og gøy.

Anne Mo.z.art:
Anne arbeider med maleri, og maler i akryl på lerret. Til daglig maler hun i sitt atelier på Bryggen i Bergen, i tillegg til å drive/eie Galleri Mo.z.art.

Anne har i forkant av denne utstillingen nok en gang beveget seg mot portrett som motiv. Denne gangen er innfallsvinkelen mer leken. Modig fargebruk og ekspressive penselstrøk, som er hennes sterkeste kjennetegn som kunstner, er kanskje nå enda mer fremtredende enn tidligere.

I likhet med fotografiene, er lekenhet et stikkord for motivene Anne stiller ut i denne utstillingen. Maleriene handler mer om farger og følelser enn likhet til modellen.

Utstillingen:
Utstillingen vil stå fra fredag 16. april og frem til mai. Det er en salgsutstilling, og alle bilder, både foto og maleri er tilgjengelig for salg.

Ta kontakt med Galleri Mo.z.art ved interesse. KLIKK HER.

På grunn av korona-restriksjoner kan vi dessverre ikke arrangere noen storstilt utstillingsåpning. Det blir begrenset antall personer i lokalet, og vi oppfordrer besøkende til å spre seg ut over utstillingens åpningstider.
Lokalet er romslig, og vi oppfordrer folk til å holde god avstand til andre når de besøker utstillingen. Håndsprit er tilgjengelig ved inngangen.

Våre åpningstider er:
Tirs: 11-15
Tors: 12-18
Fre: 11-16
Lør: 11-15

Det er avvikende åpningstid på åpningsdagen, da er vi åpen 15-20.